Menu

Begreppet Slagfärdiga

Alla kvinnor, män och ungdomar som någon gång i livet upplevt våld i nära relation, som barn eller vuxen, som utsatt eller närstående och som nu är i steg 3 kallar vi för Slagfärdiga. Oavsett ålder, kön, bakgrund eller sexuell läggning.
1. Brottsoffer
2. Överlevare
3. Levare = Slagfärdiga

Våld i nära relation

Att vara utsatt för våld i nära relation är att vara utsatt för missbruk av tillit.
Med våld i nära relation menas fysiskt, psykiskt, sexuellt, hedersrelaterat våld och hot om våld där den utsatte har eller har haft en nära relation eller beroendeställning till förövaren.

Facebook

Translate

© 2012 Firstyme - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

”Slagfärdiga – vuxna som minns våldet i barndomen”

Helena Berggren och Anna Källdén från Slagfärdiga deltog på Barnrättsdagarna i Örebro 17 och 18 april och i en artikel på Barnrättsdagarnas webbplats reflekteras deltagandet.

”Anna och Helena poängterar precis som många andra talare hur viktigt det är att lyssna på barnen, och att låta deras berättelser påverka de beslut man sedan fattar.”

Läs hela artikeln här: Slagfärdiga – vuxna som minns våldet i barndomen

Discussion (2 kommentarer)

  1. by Förtvivlad mamma
    Svara

    Länkarna ovan fungerar inte!!! Vill gärna läsa, är själv ett barndomens offer lixom vuxen. Mina barn tycks gå i mina fotspår, hur bryter man det sociala arvet???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>