Menu

Begreppet Slagfärdiga

Alla kvinnor, män och ungdomar som någon gång i livet upplevt våld i nära relation, som barn eller vuxen, som utsatt eller närstående och som nu är i steg 3 kallar vi för Slagfärdiga. Oavsett ålder, kön, bakgrund eller sexuell läggning.
1. Brottsoffer
2. Överlevare
3. Levare = Slagfärdiga

Våld i nära relation

Att vara utsatt för våld i nära relation är att vara utsatt för missbruk av tillit.
Med våld i nära relation menas fysiskt, psykiskt, sexuellt, hedersrelaterat våld och hot om våld där den utsatte har eller har haft en nära relation eller beroendeställning till förövaren.

Facebook

Translate

© 2012 Firstyme - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Nyheter

2015-03-26
Frågeformuläret.
Frågeformuläret är nu färdigställt och kommer nu att sammanställas och skickas till socialstyrelsen för delgivning.


2014-08-13
Nu tar Slagfärdiga ett nytt kliv och startar ungdomssektion – för att nå både slagfärdiga ungdomar i allmänhet men även ungdomar i övrigt i synnerhet. – Det är riktigt roligt att Slagfärdiga på så kort tid får vara med om denna start.


2014-07-19 Folkhälsan ökar om vi inför livskunskap på skolschemat – arbetarbladet.se


2014-07-16 med detta svar från mig:
Att som förebild för ett parti komma med uttalanden som detta visar enbart på stor okunnighet då det handlar om våld i nära relationer. Oavsett om det är män, kvinnor eller barn, så befinner sig individen i en förtroenderelation där det handlar om tillit. Vilket i sin tur leder till skamkänslor av att bli utsatt. Denna kvinna behöver uppdatera sina kunskaper beträffande våld i nära relationer och behöver hon den hjälpen så finns det organisationer som säkerligen kan skicka henne material om hon nu är intresserad av att ta del av informationen. Fy skäms för okunniga uttalanden som dessa.


SD-topp: Misshandlade kvinnor ska inte gnälla
Läs Mer


2014-07-06 Slagfärdiga delade boende med bland annat Agneta Oreheim som var i Almedalen för att tala för partiet ENHET. En mycket trevlig kvinna att få lära känna och som gärna hjälper till med att stötta Slagfärdiga.


2014-07-06 Slagfärdiga kommer att starta ett samarbete under hösten 2014 med författaren Helen Lindell som skrivit boken Bortvald. Vi i slagfärdiga ser fram emot denna samverkan med glädje.


2014-05-21 Ny strategi ska hjälpa misshandlade kvinnor Läs Mer.


2014-05-14 15-åriga Sara: Männens sätt att agera i en våldtäkt ifrågasätts inte lika mycket som kvinnornas Läs mer


2014-04-09 Kraftsamling mot våld läs mer.


2014-03-24 Farligt Lyssnade läs mer.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>