Menu

Begreppet Slagfärdiga

Alla kvinnor, män och ungdomar som någon gång i livet upplevt våld i nära relation, som barn eller vuxen, som utsatt eller närstående och som nu är i steg 3 kallar vi för Slagfärdiga. Oavsett ålder, kön, bakgrund eller sexuell läggning.
1. Brottsoffer
2. Överlevare
3. Levare = Slagfärdiga

Våld i nära relation

Att vara utsatt för våld i nära relation är att vara utsatt för missbruk av tillit.
Med våld i nära relation menas fysiskt, psykiskt, sexuellt, hedersrelaterat våld och hot om våld där den utsatte har eller har haft en nära relation eller beroendeställning till förövaren.

Facebook

Translate

© 2012 Firstyme - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Om SF

Vi som någon gång i livet har upplevt våld i nära relation, och till stor del lagt det bakom oss, bär på en värdefull kunskap.

Vi vet vilket stöd vi hade behövt, vad vi fick som var bra och vad som saknades helt. Vi vet även hur bemötandet och attityderna behöver utvecklas när det gäller både den akuta fasen, rehabiliteringen och gentemot oss som är Slagfärdiga.

Vi har hittills oftast trätt fram en och en, i olika media, där fokus varit att lyfta våra egna berättelser, men i Slagfärdiga gör vi det tillsammans med fokus på vår gemensamma kunskap för att ta fram förslag på åtgärder för hur bemötandet och attityderna behöver utvecklas när det gäller både den akuta fasen, rehabiliteringen och gentemot oss som är Slagfärdiga.

För att skapa en nationell plattform och kunna erbjuda en kompletterande kunskap om detta folkhälsoproblem så behöver vi vara många som vill medverka, samverka och påverka. Oavsett ordinarie verksamhet tror vi som arbetar med Slagfärdiga att alla både kan och vill bli en del av den stora viljan att förändras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>