Menu

Begreppet Slagfärdiga

Alla kvinnor, män och ungdomar som någon gång i livet upplevt våld i nära relation, som barn eller vuxen, som utsatt eller närstående och som nu är i steg 3 kallar vi för Slagfärdiga. Oavsett ålder, kön, bakgrund eller sexuell läggning.
1. Brottsoffer
2. Överlevare
3. Levare = Slagfärdiga

Våld i nära relation

Att vara utsatt för våld i nära relation är att vara utsatt för missbruk av tillit.
Med våld i nära relation menas fysiskt, psykiskt, sexuellt, hedersrelaterat våld och hot om våld där den utsatte har eller har haft en nära relation eller beroendeställning till förövaren.

Facebook

Translate

© 2012 Firstyme - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Slagfärdigas verksamhet

Nationell plattform

Slagfärdigas syfte är att skapa en kunskapsdatabas med erfarenheter om våld i nära relation  av f d utsatta för att
utbilda samhället / dela med sig av kunskap och konkreta  åtgärder på vad som behövs när någon utsätts för våld  i nära relation, oavsett  om det är i steg 1, 2 eller 3.  Slagfärdiga verkar för att bryta tystnaden, lysa  upp mörkertalet  och ta bort myterna när det gäller våld i nära relation.  Vi främjar samverkan mellan olika  aktörer så att  den utsatta bara behöver en kontaktperson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>