Menu

Begreppet Slagfärdiga

Alla kvinnor, män och ungdomar som någon gång i livet upplevt våld i nära relation, som barn eller vuxen, som utsatt eller närstående och som nu är i steg 3 kallar vi för Slagfärdiga. Oavsett ålder, kön, bakgrund eller sexuell läggning.
1. Brottsoffer
2. Överlevare
3. Levare = Slagfärdiga

Våld i nära relation

Att vara utsatt för våld i nära relation är att vara utsatt för missbruk av tillit.
Med våld i nära relation menas fysiskt, psykiskt, sexuellt, hedersrelaterat våld och hot om våld där den utsatte har eller har haft en nära relation eller beroendeställning till förövaren.

Facebook

Translate

© 2012 Firstyme - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Unga SF 18 – 30 År

Slagfärdiga startar ungdomssektion. Välkommen du som är mellan 18 – 30 År.

Genom att nå ungdomar så öppnar vi möjligheten till ökad kunskap men också en samhörighet så att man som ung inte behöver känna sig så ensam. Vi vill att det ska vara naturligt att våga prata om den här typen av problematik, för det är endast genom att belysa problematiken som det går att göra något åt den.

– Det är viktigt att få med ungdomar som kan vara förebilder för vad en god relation innebär, vilket på sikt med stor sannolikhet kommer att minska folkhälso- och samhällsproblemet våld i nära relation.

Slagfärdiga vill lysa upp mörkertalet och släcka ner myterna gällande våld i nära relation och med en ungdomssektion ökar vi den möjligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>